هنرآکادمی

نگاهی به محصولات Adobe : دوازده محصول اصلی سرویس Creative Cloud

نگاهی به محصولات Adobe : دوازده محصول اصلی سرویس Creative Cloud

شاید شما هم قصه های مختلفی از کمپانی های غول آسای امروزی شنیده باشید که سال ها پیش از گاراژ خانه خود شروع کردند و حالا نه تنها همه آن ها را می‌شناسند بلکه بدون محصولات و یا خدماتی که این شرکت ها ارائه میکنند، زندگی خیلی از انسان ها تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. محصولات شرکت Adobe از همین دست محصولات هستند.

Adobe هیولای صنعت های خلاقیت محور

یکی از محصولات شرکت Adobe، فتوشاپ (Photoshop) است. فتوشاپ به چنان شهرتی دست پیدا کرده که امروزه کلمه فتوشاپ در دایره لغات همه ما جا خوش کرده است. جالب تر از همه این است فتوشاپ تبدیل به جایگزین فعل (ویرایش تصویر) شده است. خیلی کمتر پیش می‌آید بگوییم عکس ادیت شده یا ویرایش شده. به سادگی می‌گوییم فتوشاپ شده. “فتوشاپه!”

همه چیز از گاراژ جان وارناک (John Warnock) شروع شد. بله گاراژ بخش مهمی از ماجراست! چرا که نام شرکت ادوبی از رودخانه ای آمده که از پشت خانه ی جان وارناک در لوس آلتوس عبور می‌کرد. نام Adobe، خود از نوع بخصوصی از گِل آمده که در این رودخانه یافت می‌شود، که در عین حال اشاره به طبیعت خلاقانه ی نرم افزار های این شرکت داشت. لوگوی شرکت شامل طراحی حرف A است که توسط همسر جان یعنی ماروا وارناک (Marva Warnock) طراحی شده است.

می‌توانیم تا ابد تاریخ و قصه ی این شرکت را ادامه دهیم. اما این بحث بماند برای یک روز دیگر. امروز در آکادمی هنر قصد داریم تا نگاهی به محصولات اصلی این شرکت داشته باشیم تا ببینیم کدام چه کاربردی دارد و چرا شما ممکن است به آن نیاز پیدا کنید.

نگاهی کلی به ماهیت محصولات شرکت Adobe

لیست محصولات شرکت Adobe یک طومار به تمام معناست. چرا که مجموعه Creative Cloud تمامی نیاز های خلاقانه را برطرف می‌کند. شما چه طراح گرافیک، طراح وبسایت، تصویر ساز یا متخصص بازاریابی باشید چه در تلوزیون یا بر روی فیلم های سینمایی کار کنید، این شرکت ابزاری را ارائه می‌کند که در زمینه تخصصی شما استاندارد صنعتی محسوب می‌شوند.

استفاده از نسخه ی قانونی محصولات شرکت Adobe نیازمند پرداخت حق عضویت است. کسانی که می‌خواهند حق  استفاده از محصولات شرکت Adobe را خریداری کنند، می‌توانند تنها برای یک نرم فزار، یا برای پلن های مختلفی مثل پلن نرم افزار های مناسب عکاسی و یا کل مجموعه Creative Cloud با پرداخت هزینه ی آن ثبت عضویت کنند.

پس حیاتی است که بدانید دقیقا چه چیزی خریداری می‌کنید. گرچه تقریبا بیش از 50 نرم افزار مختلف از محصولات شرکت Adobe وجود دارد، اصلی ترین ها تنها یازده تای آن ها هستند که قطعا باید راجبشان بدانید.

1.ادوبی فتوشاپ (Adobe Photoshop)

فتوشاپ قطعا یکی از پر طرفدارترین محصولات شرکت Adobe محسوب می‌شود. دامنه ی وسیع فعالیت های این نرم افزار شامل ویرایش عکس ها، روتوش عکس، طراحی گرافیک، ساخت نمونه های آزمایشی برای اپلیکیشن ها و مدلسازی سه بعدی می‌شود. همچنین دامنه وسیع فعالیت این محصول شرکت Adobe باعث شده تا نمودار یادگیری آن کمی بزرگتر از حد انتظار باشد.

اگر می‌خواهید به ویرایش تصاویر بپردازید فتوشاپ استاندارد ترین ابزاریست که می‌توانید از آن استفاده کنید. البته تنها کاربرد فتوشاپ ویرایش تصاویر نیست. بلکه این نرم افزار یک نرم افزار طراحی و ویرایش گرافیکی کامل است.

از فتوشاپ می‌توان برای ویرایش و ساخت تصاویر با فرمت پیکسل، گرافیک و متن در چند لایه استفاده کرد. یا می‌توانید گرافیک های برداری را نیز ویرایش و رندر کنید. همچنین فتوشاپ می‌تواند تصاویر سه بعدی و یا ویدئو ها را ادیت کند. این طیف گسترده از ظرفیت ها متفاوت فتوشاپ به این معنیست که فتوشاپ تنها توسط عکاسان و روتوشکاران مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، بلکه مورد استفاده ی هنرمندان نقاشی دیجیتال، طراحان گرافیک و متخصصان هنری است. و حالا هرچه بیشتر و بیشتر طراحان سه بعدی به استفاده از این نرم افزار روی آورده اند.

باید به یاد داشته باشید که فتوشاپ با گرافیک پیکسل محور کار میکند. که این در تضاد با نرم افزار Illustrator، یکی دیگر از محصولات شرکت Adobe که کارکرد آن با گرافیک برداریست می‌باشد.

2.ادوبی ایلاستریتور (Adobe Illustrator)

 

این محصول شرکت Adobe همانطور که از اسمش پیداست مناسب تصویر سازی است. بیشتر کاربران این نرم افزار برای طراحی گرافیک با فرمت های برداری (Vector) از این نرم افزار استفاده می‌کنند.

درحالی که فتوشاپ قابلیت های فروان و همواره در حال توسعه ای دارد، ایلاستریتور بر روی انجام وظایف بخصوصی متمرکز شده است. این نرم افزار اساسا یک برنامه طراحی بر اساس گرافیک برداری است که دارای جزییات کمتری نسبت به گرافیک پیکسل محور است. اما طراحی بر اساس وکتور قابلیت مقیاس پذیری تا بینهایت را داراست. همانطور که از نامش پیداست ایلاستریتور بیشتر مورد استفاده هنرمندان، تصویرگران و طراحان گرافیک قرار می‌گیرد تا از لوگو ها، آیکون و اینفوگرافیک گرفته تا تصاویر پیچیده و هرچه که مابین این دو است را خلق کنند.

همچنین این محصول شرکت Adobe به تازگی برای آی پد نیز منتشر شده و استفاده از این نرم افزار را برای افرادی که برای طراحی از آی پد استفاده می‌کنند ممکن کرده است.

3.ادوبی افتر افکت (Adobe After Effects)

 

افتر افکت، ابزار محبوبی برای ایجاد و ساخت افکت های بصری، موشن گرافیک و کامپوزیتینگ می‌باشد. هرچند شاید از این نرم افزار برای ساخت یک فیلم کامل استفاده نکنید، اما ممکن است از آن توسط یک استودیوی خلاقیت محور استفاده شود تا نوعی از انیمیشن هایی را بسازند که از آن ها در ساخت وبسایت استفاده می‌شود.

همچنین After Effects در مراحل پیش-تولید یک فیلم و یا برنامه تلوزیونی کاربرد دارد. برای مثال، برای ساخت یک ویدیوی توضیحی، تیتراژ و از این قبیل تولیدات استفاده می‌شود. از این محصول شرکت Adobe برای ساخت جلوه های ویژه ای همچون صحنه های انفجار و یا رعد و برق استفاده می‌شود و از آنجایی که این برنامه با دیگر برنامه های شرکت ادوبی بسیار سازگار است، در کنار دیگر نرم افزار های  این شرکت کاربرد های بسیاری دارد.

چاین نرم افزار در کنار برنامه هایی مثل Maxon’s 3D application Cinema 4D نیز به خوبی کار می‌کند.

4.ادوبی ایکس‌ دی (Adobe XD)

این نرم افزار مخصوص ساخت نمونه های آزمایشی برای موبایل و وبسایت ها است. این محصول شرکت Adobe چند سال پیش به عنوان رقیب نرم افزار Sketch منتشر شد. Adobe XD یک ابزار UX بر پایه ی گرافیک برداری، برای طراحی نمونه های آزمایشی وبسایت و اپلیکیشن های موبایل می‌باشد.

به زبان دیگر در ادوبی ایکس دی شما یک اپلیکیشن کامل نمی‌سازید. اما از آن برای ساخت تجسمی از روابط و نحوه تعریف عملکرد و ارتباط قسمت های مختلف با یکدیگر استفاده میکنید. این کار باعث می‌شود قبل از شروع کدگذاری نهایی، همه چیز مشخص باشد. توجه داشته باشید پلن آغازین این برنامه رایگان است و برای استفاده از آن نیازی به اشتراک Creative Cloud ندارید.

5.ادوبی این دیزاین (Adobe InDesign)

این دیزاین یکی از محصولات شرکت Adobe است که تمرکز آن بر روی طراحی چیدمان صفحه و صفحه آرایی است که اصولا استفاده آن در صنعت چاپ مرسوم می‌باشد اما قابلیت انتشار دیجیتال را نیز دارد. این ابزار استاندارد در صنعت نشر است که معمولا توسط طراحان گرافیک و هنرمندان تولید محصولات برای ایجاد، پوستر، بروشور، آگهی، مجلات، روزنامه، ارائه، کتاب و کتاب الکترونیک استفاده می‌شود.

6.ادوبی لایتروم (Adobe Lightroom)

لایتروم نرم افزاری است که برای مرتب سازی و ویرایش تصاویر استفاده میشود. این محصول شرکت Adobe قابلیت های منحصر به فردی برای مرتب سازی تصویر ها دارد اما برای ویرایش تصاویر مثل فتوشاپ قدرتمند نیست.

Lightroom در اصل مجموعه ای از ابزار های سازماندهی و ویرایش تصاویر است. ولی نقاط قوت آن در درجه اول نهفته است. این نرم افزار ابزار خوبی برای یک آتلیه عکاسی یا فرد عکاسی است که نیاز به سازماندهی تعداد زیادی تصویر دارد.

همه ویژگی های ویرایش تصویر توسط فتوشاپ را ندارد اما همین باعث ایجاد یک رابط کاربری آسان تر شده که استفاده از آن برای کار های استاندارد ساده تر میشود.

همچنین توجه داشته باشید که ویرایش های لایتروم همیشه ناقص یا مخرب نیستند. این به این معنیست که هم تصویر اصلی هم ویرایش هایی که در آن اعمال کردید به صورت جداگانه ذخیره می‌شود. پس با این حساب اگر شرایط آنطور که خواستید پیش نرفت می‌توانید تغییرات را به حالت قبلی بازگردانید.

7.ادوبی پریمیر پرو (Adobe Premiere Pro)

این محصول ابزاری جامع برای ویرایش ویدئو است که بر اساس یک جدول زمانی تصویری کار می‌کند. پریمیر پرو به صورت گسترده ای در صنعت تلوزیون، فیلم و سینما، توسط یوتیوبر ها و استودیو های بازاریابی و طراحی برای ویرایش همه چیز، از تبلیغات تجاری و موزیک ویدیو ها گرفته تا سریال ها و فیلم های طولانی، مورد استفاده قرار می‎‌گیرد.

از ویژگی های جدید این نرم افزار می‌توان به Auto Reframe اشاره کرد که Reframing هوشمند را به تصویر شما اضافه می‌کند و قابلیت اتصال عناصر گرافیکی را به راهنما ها، به یکدیگر یا موارد Track شده را ممکن می‌کند.

Premiere Pro اغلب با سایر برنامه های مجموعه Creative Cloud از جمله Audition ،After Effects و Photoshop استفاده می‌شود. این نرم افزار به جهت یادگیری بسیار پیچیده است و به همین دلیل شرکت Adobe اخیرا یک نرم افزار جدید برای ویرایش ویدیو معرفی کرده که نسبت به پرمیر بسیار سبک تر است و مناسب استفاده ی کاربران عادی و مبدتیان می‌باشد.

8.ادوبی اسپارک (Adobe Spark)

ادوبی اسپارک مجموعه ای از برنامه ها برای ساخت گرافیک، صفحات وب و فیلم های کوتاه برای رسانه های اجتماعی است.

و حالا انجام این کار ها را راحت تر و سریع تر از همیشه کرده است. این برنامه برای حرفه ای های بازاریابی و رسانه های اجتماعی و همچنین آماتور ها و مبتدیانی است که می‌خواهند محتوای جالب و جذابی برای فیسبوک، توییتر و یا اینستاگرام تولید کنند، اما وقت لازم را برای یادگیری نرم افزار های پیچیده تری همچون فتوشاپ و ایلاستریتور ندارند.

9.ادوبی فرسکو (Adobe Fresco)

ادوبی فرسکو برنامه دیجیتال هنری است که برخی از بهترین عناصر دیگر برنامه های هنر های زیبا را برای آی پد در کنار هم ارائه می‌کند. بیان و قدرت براش های فتوشاپ را با دقت براش های برداری ترکیب می‌کند.

همچنین ابزار Live Brush به شما این امکانرا میدهد تا با آبرنگ ها و رنگ روغن هایی که می‌درخشند، مخلوط می‌شوند، لکه های فشار قلم بر آنان میماند و کشیدگی کاردک بر روی آنها تاثیر میگذارد، مثل زندگی واقعی نقاشی کنید.

این محصول شرکت Adobe رابط کاربری آسان بصری ای دارد که هم برای مبتدیان هم برای افراد حرفه ای مناسب است.

10.ادوبی پریمیر راش (Adobe Premiere Rush)

ادوبی پریمیر راش یک نرم افزار تدوین ویدیو همه کاره ی بین پلتفرمی است که ویدیو ها را به سرعت پردازش و آپلود می‌کند. این نرم افزار برای تولید کنندگان محتوا در رسانه های اجتماعی ایده‌ آل است. این اپ از کراپ کردن (برش دادن)، ری سایز (تغییر اندازه)، چرخش و تصحیح رنگ پشتیبانی می‌کند. همچنین این برنامه قابلیت های ویرایش صدا و تدوین سکانس نیز دارد.

تمام محتواها در Cloud ذخیره می‌شوند، که این محصول را برای انجام ویرایش در چندین دستگاه ایده آل می‌کند و با وجود گزینه همگام سازی خودکار کار ها آسان تر از همیشه می‌شود. Premiere Rush به گونه ای طراحی شده که ویرایش و آپلود مطالب به صورت مستقیم در رسانه های اجتماعی بسیار ساده است. این برنامه برای کار های بسیار سنگین مناسب نیست، اما استفاده از پریمیر پرو در کنار این برنامه می‌تواند آن را از انجام کار های سنگین بی نیاز کند.

11.ادوبی دایمنشن (Adobe Dimension)

ادوبی دایمنشن یک نرم افزار برای ساخت موکاپ، تلفیق و ساخت و پرداخت تصاویر سه بعدی واقع گرایانه بر اساس مدل های دو بعدی و سه بعدی، عکس ها و بافتهایی است که شما از جاهای دیگر از جمله Adobe Stock وارد کرده اید.

این نرم افزار مورد استفاده ی طراحان گرافیک است. به عنوان مثال طراحان گرافیک از آن استفاده می‌کنند تا موکاپ محصولات، بصری سازی برند و طراحی بسته بندی محصولات را بسازند. مزیت اصلی این اپلیکیشن این است که می‌توانید با آن صحنه هایی شبیه به عکس بسازید، بدون اینکه نیاز به عکاسی داشته باشید.

12.ادوبی دریم ویور (Adobe Dreamweaver)

این محصول از شرکت Adobe ابتدا در سال 1997 ساخته شد، Dreamweaver ابزاریست برای کسانی که می‌خواهند بدون یادگیری کد نویسی، وبسایت بسازند. این برنامه در زمان خود یکی از پیشرفته ترین ها بود، اما امروزه ابزار های جایگزین بسیاری وجود دارند که قابلیت های مشابهی را ارائه می‌دهند، از جمله Muse CC که خود، یکی از محصولا شرکت Adobe می‌باشد. بنابراین شاید یکی از دلایل اصلی اینکه امروزه از این نرم افزار استفاده کنید این است که قبلا از آن استفاده میکردید، اما برای کسانی که با آن آشنا نیستند دلیل قانع کننده ای برای استفاده از این نرم افزار وجود ندارد.

حرف آخر

اگر تا اینجای این مقاله همراه ما بودید، یک آشنایی کلی نسبت به محصولات شرکت Adobe و کاربرد های آن ها پیدا کردید. همانطور که متوجه شدید نرم افزار هایی که زمینه های یکسان دارند از نظر کار برد شبیه هم هستند. حالا اگر این موضوع را به حدود 50 نرم افزار این شرکت تعمیم دهید، با جهانی از اپلیکیشن های رنگارنگ در سایز های مختلف با کاربرد های گاها متمرکز و گاها عمومی تر و وسیع تر رو به رو می‌ شوید!

شاید هرکدام از این نرم افزار ها فضا و زمان یادگیری مخصوص خود را بطلبند. بعضی از آن ها برای دسترسی آسان و بعضی برای استفاده های حرفه ای طراحی شده اند. این که چه برنامه ای مناسب کار شماست را تنها خود شما با تشخیص نیاز های خود و سطح تواناییتان می‌توانید تشخیص دهید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *