اگر تصمیم به یادگیری ساخت و توسعه بازی های کامپیوتری دارید، باید بگوییم که تصمیم درستی گرفته اید. چون صنعت بازی سازی یک صنعت در حال رشد است و هر روز با پیشرفت تکنولوژی، این رشد سرعت بیشتری به خود میگیرد. اگر شما با مفهوم طراحی بازی آشنایی کمی دارید، شاید بهترین مسیر برای ایجاد شناخت این باشد که اول تفاوت های طراحی گرافیک و طراحی بازی های کامپیوتری را بدانید.
زمینه ی طراحی در طی چند دهه گذشته تکامل بسیاری پیدا کرده است. ابتدا، تنها طراحان بودند، بعد تبدیل به طراحان گرافیک شدند، بعد طراحان یو ایکس(UX) به روی کار آمدند، و حالا تصویر سازان نیز به این جریان اضافه شده اند.
نکته اینجاست که با پیشرفت تکنولوژی، طراحی گرافیک نیز تکامل یافته و به زمینه های جدیدی گسترش یافته، یکی از این زمینه ها طراحی بازی های ویدیویی است.
طراحی گرافیک و طراحی بازی های کامپیوتری به نوعی باهم شباهت دارند، اما از جهات بسیاری نیز باهم تفاوت دارند، که در این مقاله از آکادمی هنر آن ها را با جزییات بررسی میکنیم.
اما قبل از اینکه بخواهیم به تفاوت های میان این دو بپردازیم، چند رشته ی محبوبی که از دل طراحی گرافیک زاده شده اند را مرور می کنیم.
اگر به دنبال حرفه ای هستید که پتانسیل بالایی در آینده دارد شما باید به رشته های زیر توجه ویژه ای کنید.
- طراحی واقعیت افزوده (Augmented Reality Design)
- برنامه نویسی آواتار (Avatar Programming)
- طراح تجربه پهباد (Drone Experience Designer)
- طراحی تعاملات مجسم (Embodied Interactions Designing)
- طراحی اعضای بدن انسان (Human Organ Designing)
- طراحی سیستم های هوشمد (Intelligent System Designing)
زمینه های بسیاری وجود دارد که ریشه در طراحی گرافیک دارند، اما یکی از مهم ترین آنها که تقاضای روز افزونی هم پیدا کرده طراحی بازی ویدیویی است.
طراحی گرافیک و طراحی بازی کامپیوتری، تفاوت در چیست؟
اگر شما جدیدا به طراحی علاقه مند شدید، و به دنبال یک مسیر شغلی امن هستید، باید تفاوت میان طراحی گرافیک و طراحی بازی را بدانید تا متوجه شوید کدام یک موقعیت های رشد بهتری در آینده برای شما فراهم میکند.
در این مقاله ما درباره ی ارتباطات میان طراحی گرافیک و طراحی بازی های کامپیوتری، و تفاوت میان این دو و اهمیتشان برای توسعه ی یک بازی میآموزیم.
اما حالا به تعریف هایی اساسی از طراحی گرافیک و طراحی بازی ویدیویی میپردازیم.
طراحی گرافیک
طراحی گرافیک عموما ساخت تصاویر و متن های دو بعدی و ترکیب آنها می باشد. این ترکیب برای ساخت یک بیان بصری است که یک مفهوم یا ایده را منعکس میکند. به سادگی میتوان گفت طراحی گرافیک، خلق یک اثر هنری دو بعدی است که با مخاطبین بخصوصی ارتباط برقرار میکند.
طراحان گرافیک بیشتر مسئول برند سازی برای یک شرکت، محصول یا خدمات هستند. آن ها بیشتر اوقات به طراحی کمپین های تبلیغاتی میپردازند.
این به این معنیست که شما اگر میخواهید یک بازی کامپیوتری را منتشر کنید، یا صاحب یک کمپانی بازی سازی هستید، نیاز به یک طراح گرافیک دارید. به علاوه ی طراحی بازاریابی و محتوای تبلیغاتی برای بازی های تازه منتشر شده، طراحان گرافیک میتوانند به طراحی های داخل بازی نیز کمک کنند که این طراحی ها شامل متن ها، چیدمان و استفاده از تصاویر ثابت دوبعدی (که مخصوصا در بازی های موبایل کاربرد دارد) میشود.
طراحی بازی کامپیوتری
طراحی بازی کامپیوتری در اصل طراحی هنر های بصری تعاملی و طراحی جهانی قابل تعامل است، که به گیم پلی (Gameplay) کمک میکند، یک داستان را دنبال میکند و کاربر را به چالش میکشد.
در واقع، طراحی بازی ویدیویی بسیار پیچیده تر از طراحی دوبعدی گرافیک است و سطح بالا تری از مهارت ها را میطلبد.
طراحان بازی در طول توسعه ی بازی به وظایف مختلفی میپردازند. این وظایف شامل طراحی مفهومی، طراحی مراحل و طراحی کاراکتر ها برای محیط بازی میشود. در شرکت های بازی سازی بزرگ، میتوانید ببینید که بیش از یکنفر بر روی هر یک از وظایف بالا کار میکند. اما در استودیو های بازی سازی کوچکتر معمولا طراحان بازی کامپیوتری به تنهایی تمام آنها را انجام میدهند.
شباهت ها
شباهت واضح میان این دو این است که هر دو بر روی “طراحی” کار میکنند. آنها هر دو طراحی میکنند اما چیز هایی که طراحی میشوند متفاوت هستند. طراحان گرافیک بیشتر برروی طراحی تبلیغات کار میکنند، در حالی که طراحان بازی کامپیوتری بر روی طراحی محیط داخلی بازی کار میکنند.
هردو میتوانند بخشی از تیم سازنده ی بازی باشند و هردو بخش اساسی تیم توسعه بازی یا شرکت سازنده ی بازی محسوب میشوند. در بیشتر تیم های بازی سازی این دو باهم کار میکنند و همچنین با یکدیگر مشورت میکنند.
تفاوت بین طراحی گرافیک و طراحی بازی کامپیوتری
نقش طراح فقط به توسعه و انتشار بازی مربوط میشود. همچنین طراح گرافیک برای بازی و شرکت سازنده محتوای تبلیغاتی تولید میکند. اما طراح بازی کامپیوتری درگیر طراحی محتوایی است که باعث ایجاد حس، ظاهر و تجربه بازی برای بازیکنان میشود.
طراح گرافیک معمولا طراحی رابط کاربری بازی را، مخصوصا در بازی های دو بعدی بر عهده دارد. در دست دیگر، طراح بازی به نحوه ی بازی و نمایش آن کمک میکند.
طراحان بازی باید مهارت های سطح بالایی از HTML و CSS داشته باشند، درحالی که این برای طراحان گرافیک الزامی نیست.
طراحان بازی علاوه بر طراحی، کدنویسی نیز انجام میدهند. درحالی که طراحان گرافیک تنها طرح هایی را با استفاده از ابزار هایی همچون فتوشاپ و ایلاستریتور طراحی میکنند. همچنین طراحان بازی باید تجربه ی بازی را سوای جوانب زیبایی شناسی آن طراحی کنند. که برای این موضوع، آن ها نیاز دارند تا بر روی موتور های گرافیکی ای همچون Unreal Engine و یا Unity کار کنند.
در واقع، یک طراح بازی کامپیوتری در تمام مراحل روند ساخت یک بازی حضور دارد و ممکن است که در روند ساخت بازی از یک گرافیست مشورت بگیرد، اما نقش تصمیم گیرنده برای طراح بازی باقی میماند.
زمانی که هردوی طراح بازی و طراح گرافیک بتوانند در صنعت بازی سازی فعالیت کنند، طراح بازی میتواند نقشی کلیدی تر در هر تیم توسعه ی بازی یا شرکت بازی سازی داشته باشد.
حرف آخر
طراحی بازی های کامپیوتری یک رشته ی در حال رشد با تقاضای در حال افزایش است. با سرعت بالای پیشرفت صنعت بازی، کمپانی های توسعه ی بازی هرچه بیشتر و بیشتر به طراحان ماهر در زمینه بازی های کامپیوتری نیاز پیدا میکند.
در مقایسه با طراحان بازی ویدیویی، برای طراحان گرافیک تغییر رشته و یادگیری طراحی بازی آسان تر است. اگر میخواهید که در صنعت بازی مشغول به کار شوید، بهتر است که مستقیما طراحی بازی را یاد بگیرید، چون طراح بازی گاها مهم ترین عضو گروه ساخت بازی و مغز پشت تمام ساختار بازی میباشد که هر بازی به بازیکنانش ارائه میکند.