هنرآکادمی

راهنمای کامل سبک های طراحی گرافیک

راهنمای کامل سبک های طراحی گرافیک

راهنمای کامل سبک های طراحی گرافیک: همواره در حال تغییر و گسترش است. یک طراح گرافیک خوب کسی نیست که فقط مسلط بر ابزار باشد. بلکه، طراحان برجسته همیشه محققان پرتلاشی نیز بوده‌اند. مطالعه و افزایش آگاهی درباره سبک‌‌‌‌ های مدرن و سنتی طراحی گرافیک، از موارد کلیدی برای تبدیل شدن به یک طراح فوق العاده است. فرقی نمی کند که به شکل آزاد یا شرکتی کار می کنید، در هر صورت باید دانش و کتابخانه ای مرجع برای خود تهیه کنید زیر این ها اجزای اصلی کار طراحی می باشند.

در طول تاریخ همواره سبک های طراحی گرافیک به شکل دوره ای ظهور و افول کرده اند. در واقع طراحان جهت ایجاد یک سبک جدید بیشتر از رویداد های اطراف مانند هنر، سینما، مد، سیاست و … الگو می گیرند و اندکی از سبک های گذشته در کار خود استفاده می کنند.

تمامی طرح های ذکر شده می تواند بر اساس عناصر و عوامل خاصی قابل تشخیص باشد. این عوامل کلیدی می توانند عام یا خاص باشند. عناصر خاص مانند استفاده دقیق از تایپوگرافی، به کار بردن تصاویر و یا استفاده از گرید. عناصر عام مانند استفاده از عمق میدان مسطح، انتخاب رنگ، برجستگی فضای منفی و کیفیت خطوط استفاده شده در تصاویر.

در این مقاله آکادمی هنر ، ما به شما آموزش می دهیم که چگونه پژوهش را به بخشی اساسی از فرایند طراحی خود تبدیل کنید. استفاده از منابع جامع و به روز به شما امکان می دهد تا از طرح خود حمایت کلامی کرده و به نفع آن استدلال کنید. برای آشنایی بیشتر با تاریخچه طراحی گرافیک، عوامل کلیدی دخیل در آن و نحوه استفاده از آنها جهت ساخت یک نمونه کار مناسب تا انتهای متن با ما همراه باشید. بزای آشنایی با بهترین طراح های گرافیک به این مقاله مراجعه کنید.

12 اصل پایه ی طراحی گرافیک

سبک طراحی آرت نوا (Art Nouveau)

سبک های طراحی گرافیک

آرت نوا سبکی در معماری، دکوراسیون داخلی و طراحی گرافیک است. این سبک در اواخر قرن نوزدهم در اروپای غربی و آمریکا شناخته شد و تا اوایل قرن بیستم رواج داشت و در دهه 1920 به اوج شهرت خود رسید.

شاخصه‌ های اصلی این سبک خطوط ضخیم اطراف کار و همچنین طرح ها و تایپ فیس های مسطح و دست ‌نویس است. طرح ها و اشکال به تصویر کشیده شده در این سبک دارای خطوط منحنی می باشند که از طبیعت الهام گرفته شده اند. این سبک کمی عجیب و رمانتیک بوده و به مهارت فنی بسیاری نیازمند است.

یکی از هنرمندان معروف این سبک، نقاش، تصویرگر و طراح مشهور اهل چک، آلفونز موکا است. طرح های زیبای او بر پوسترها و تبلیغات دوران خود یافت می شد و این طرح ها با به کار گرفته شدن در نقاشی ها و طراحی اشیا مجلل به هنرهای زیبا راه پیدا کرد. آرت نوا فقط نه فقط از طریق آثار موکا، بلکه به دلیل استفاده مداوم در طرح های زنانه نیز می شناسند.در اکثر طرح های آرت نوا زنانی با لباس مجلل و اغلب با تاج گل به تصویر کشیده شده که در میان تجسمی زیبا از گیاهان و طبیعت قرار گرفته اند.

ویژگی های سبک آرت نوا (Art Nouveau)

سبک تصویرسازی پیچیده

خطوط ضخیم

طراحی و رنگ آمیزی با دست

استفاده از رنگ ‌های طبیعی و پالت های رنگی

استفاده مکرر از کاراکتر های زن

سبک های طراحی گرافیک آرت دکو (Art Deco)

سبک های طراحی گرافیک - Art Deco

یکی دیگر از سبک های طراحی گرافیک Art Deco است. آرت دکو به عنوان سبکی در طراحی گرافیک، هنرهای بصری و معماری ، تحت تاثیر جنگ جهانی اول به نماد ثروت و تجمل گرایی تبدیل شد. این اصطلاح کوتاه شده کلمه Art Decoratifs بوده و از نمایشگاه سال ۱۹۲۵ پاریس با عنوان Exposition Internationale des Arts Decoratifs et Industriels Modernes نشات گرفته که نخستین بار آثار این سبک را به نمایش گذاشته است.

مشخصه‌ های این سبک استفاده از منحنی ‌های ضخیم، خطوط عمودی قوی، حروف بزرگ (کپیتال)، رنگ های متضاد، عناصر ایرودینامیک، استفاده از تکنیک ایر براش (Airbrush)، خطوط حرکتی و همچنین استفاده از الگوها و سطوح مکرر بوده است.

آرت دکو در عصر خود بیشتر برای تبلیغات مورد استفاده قرار گرفت. این سبک در همان زمان مترقی و گسترده بود، اما هرگز زیاده روی نکرد. آرت دکو جذاب ، آشنا و هیجان انگیز بود و در برند های لوکس و تبلیغات مسافرتی مورد استفاده قرار گرفت.

اگر اسم هر مکان دلخواهی را در کنار عبارت art deco گوگل کنید، یک پوستر کلاسیک گردشگری از این سبک پیدا کنید. به امتحانش می ارزد!

ویژگی های سبک آرت دکو (Art Deco)

اشکال هندسی قوی

استفاده از خطوط عمودی و حرکتی

استفاده از حروف بزرگ (کپیتال)

کنتراست بالای رنگ‌ها

عمق کم (مسطح)

سبک طراحی کیچ آمریکایی (American Kitsch)

سبک طراحی کیچ آمریکایی (American Kitsch)

تأثیرات آرت دکو تا مدت ها پس از دهه 1930 ادامه داشت و الهام بخش بسیاری از سبک های جدید بود. American Kitsch یکی از این سبک ها بود. این سبک با طراحی کارتونی در دهه 1940 تا 1960 در ایالات متحده به شهرت رسید. طرح های American Kitsch این دوران به دلیل سبک فونت خاص و عناصر آینده نگر با تصاویر نمایشی یا کاریکاتوری شناخته شده بودند.

سبک طراحی گرافیک مترادف با اشکال غیر رسمی، استفاده از رنگ های متضاد، تصاویر طراحی و رنگ آمیزی شده با دست ، اشکال فضایی و منحنی های دراماتیک است. آمریکن کیچ تاثیر بسیار زیادی بر لحن صدا در تبلیغات گذاشت. چون هر دوی آنها از ایده آلیسم رویای آمریکایی استفاده می کردند که با کاریکاتور همراه بود. یکی از بهترین مثال های این سبک، پوسترهای فیلم به ویژه از ژانر علمی-تخیلی یا فانتزی می باشد.

ویژگی های سبک کیچ آمریکایی (American Kitsch)

تضاد مفهومی

تصاویر کارتونی

رنگ های قوی

وجود افرادی در ژست های نمایشی

اشکال آیرودینامیکی

سبک گرافیک دیزاین بین المللی / سوئیسی  (Swiss/International)

سبک گرافیک دیزاین بین المللی / سوئیسی  (Swiss/International)

سبک سوئیسی، که امروزه از آن به عنوان سبک بین المللی نیز یاد می‌شود، از سوئیس در دهه ۱۹۴۰ میلادی سرچشمه می گیرد. این رویکرد، سبک پایه ای برای اکثریت جنبش های طراحی قرن بیستم بود و تاثیر زیادی روی آن ها گذاشت. این سبک با علاقه به عینیت، سادگی و خوانایی توسط طراحان مدرسه هنر زوریخ و مدرسه طراحی بازل آغاز شد.

در اواخر قرن بیستم تعدادی از سایر مدارس طراحی تحولاتی در این سبک به وجود آوردند. استفاده از گرید و چیدمان‌های نامتقارن در کنار استفاده از شیوه تایپوگرافی sans-serif از برجسته ترین تحولات سبک بود. ترکیبی از تایپوگرافی و ترجیحات کلی برای تصاویر عکاسی به عنوان یکی از ویژگی های اصلی ذکر شده است، اگرچه استفاده از بلوک های رنگارنگ و هندسی نیز رایج بوده است

این سبک فضای طراحی منسجم و تمیز به همراه مقدار قابل توجهی فضای منفی در بین عناصر را می طلبد

همانند آرت دکو، طراحی پوستر یکی از تأثیرگذارترین اشکال سبک طراحی سوئیسی/ بین المللی شد.

یوزف مولر-بروکمن یکی از مشهورترین طراحان گرافیک قرن بیستم و از پیشگامان سبک سوئیسی است. طرحهای او یک مرجع واقعی از این سبک می باشد.

مولر بروکمن در مدرسه هنر زوریخ تحصیل کرد، که از آن به عنوان یکی از موسسات کلیدی که این سبک از آن سرچشمه گرفته، یاد شده است. از آثار او به دلیل روش طراحی ساده و مشبک و استفاده از تایپ فیس های ساده مانند حروف  sans-serif و Akzidenz-Grotesk ستایش می شود.

ویژگی های سبک بین المللی / سوئیسی  (Swiss/International)

استفاده بسیار از فضای منفی

پالت رنگی مات و اشباع ‌شده

بسیار تمیز و ساده

استفاده بیشتر از فونت sans-serif

چیدمان نامتقارن

سبک طراحی سایکدلیک (Psychedelic)

سبک طراحی سایکدلیک (Psychedelic)

پدیده‌ی طراحی و موسیقی سایکدلیک (روانگردان) در دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ میلادی رواج داشته است. این سبک بر فلسفه، فرهنگ، طراحی لباس و ادبیات تاثیر گذاشت و هم از آن ها تاثیر پذیرفت. این سبک در زمان خود دنیای طراحی را در قبضه داشت و امروزه نیز به عنوان یک سبک بازیافتی در طراحی مورد استفاده قرار می گیرد.

در دوران خود ، طراحی روانگردان یا سایکدلیک سعی داشت تا روحیه عصر خود را در بر بگیرد و در آن ساکن شود – عصر توهمات ناشی از مواد مخدر، مقابله با اکتشافات فرهنگی و نوآوری.

بیشتر پوسترهای گروه ‌های موسیقی در دهه ۱۹۶۰ و 1970 با استفاده از سبک سوئیسی طراحی می ‌شدند. استفاده از رنگ‌های روشن و متضاد، نوشته های دستی ناخوانا، اشکال منحنی انتزاعی و تصویرسازی ‌های متافیزیکی و سورئال از عناصر این آثار است. شیوه سایکدلیک بسیاری از مشخصه‌های سبک آرت نوا را به همراه داشته است؛ خصوصا طرح‌ های دست نگاشته و استفاده مداوم از تصاویر بانوان.

ویژگی های سبک سایکدلیک (Psychedelic)

تحت تاثیر توهمات داروهای روانگردان

رنگ‌های تند و زننده

استفاده از تصاویر و فونت‌ های الهام گرفته از سبک آرت نوا

دست نوشته های ناخوانا

عناصر و منحنی های انتزاعی

سبک های طراحی گرافیک پانک (Punk)

سبک های طراحی گرافیک پانک (Punk)

نگرش DIY (Do it yourself) در تمامی آثار سبک پانک مشهود است. خامی این سبک ناشی از فرهنگ موسیقی پانک در اواخر دهه 1970 است. خامی این سبک ناشی از فرهنگ موسیقی پانک در اواخر دهه 1970 است. بیشتر طراحان این سبک کاملا آموزش ندیده بودند و در واقع از اعضای گروه موسیقی یا از دوستان اعضای گروه بودند که به شکل diy به طراحی پوستر می پرداختند.

امروزه از سبک پانک در طراحی کاور آلبوم موسیقی و مجلات و پوستر های diy استفاده می شود. بسیاری از این طراحان خلاق بدون هیچ بودجه ی خاصی فعالیت می کنند. ارزان و در دسترس بودن و استفاده از پرینتر و فتوکپی، استفاده از این سبک را بسیار آسان کرده است.

ویژگی های سبک پانک (Punk)

کیفیت پایین عکس‌ها

نقاط مات ناشی از پرینت

نوشته‌های کلاژ شده

استفاده زیاد از تصاویر

کنتراست بالای رنگ‌ها

بافت خشن و نامنظم

سبک Graphic design گرانج (Grunge)

سبک Graphic design گرانج (Grunge)

یکی دیگر از سبک های طراحی گرافیک Grunge است. نام و استایل سبک گرانج از موسیقی و خرده فرهنگ های دهه 90 سرچشمه می گیرد. گروه موسیقی نیروانا با سبک لباس پوشیدن خود، در محبوبیت این سبک نقش داشتند. پس از آن گرانج به عنوان سبکی در طراحی شناخته شد. از مشخصه های کلیدی سبک گرانج می توان به بافت های درهم و لایه ای ، لبه های پاره و ناهموار در کنار رویکرد بی نظم و آشفته اشاره کرد. گرانج سبکی بسیار خاص و منحصر به فرد در طراحی می باشد.

این سبک، فضای خاص موسیقی گرانج دهه 90 را در خود جای داد و بسیاری از رویکرد های انتقاده شده در طراحی را به کار گرفت. خطوط ناهموار، عناصر کج، لکه های کثیف ، دست نوشته های بدخط و تصاویر بسیار گرین دار (دانه دار) و یا پاره شده همگی نشان دهنده ی لحن سبک گرانج می باشند.

طراحی های سبک گرانج را می توان در تبلیغات شرکت های اسکیت برد و مجلات، وب سایت و پوستر های گروه موسیقی ، مد آلترناتیو ، مکان های برگزاری موسیقی و فرهنگ هنر خیابانی مشاهده کرد.

ویژگی های گرانج (Grunge)

بافت (تکسچر) و پس زمینه کثیف

خطوط نامنظم و عناصر کج

لکه های کثیف مانند لکه قهوه و مایعات

تصاویر و لبه های کاغذی پاره

عناصر دست نویس و کشیده شده با دست

سبک طراحی مینیمالیسم (Minimalism)

سبک طراحی مینیمالیسم (Minimalism)

سبک مینیمالیسم، امروزه رایج ترین سبک طراحی می باشد و از سال 2010 تا به حال به محبوبیت زیادی دست یافته است. این سبک به دلیل تک رنگ بودن و کمرنگی، سایه زنی کم و خطوط مشخص به راحتی قابل تشخیص است. سایر ویژگی های این سبک استفاده از شبکه گرید، عکس های بسیار واضح، تصاویر خطی ساده و استفاده از تایپ فیس های  san-serifاست.

این سبک از نظر تاریخی اشتراکاتی با سبک سوئیسی دارد. مانند استفاده گسترده از گرید. اگر چه در سبک مینیمال نتایج متقارن است. این سبک بازگشت به طراحی تمیز و بسیار خوانا است.

محبوبیت روزافزون سبک مینیمال بسیار مشهود است. از این سبک در تمامی زمینه های طراحی از برندینگ و بسته بندی گرفته تا نشر، اینفوگرافیک و طراحی دیجیتال استفاده می شود. این سبک در همه جا دیده می شود زیرا وقتی به خوبی انجام گیرد نتایج طراحی بسیار تمیز، شیک و خوانا خواهد بود که به راحتی به هر قالب طراحی تبدیل می شود.

یکی از بهترین نمونه های این سبک در برندینگ را می توان در شرکت معروف مراقبت از پوست Aesop مشاهده کرد، که بطری های شیشه ای قهوه ای و بسته بندی با حداقل طراحی آن به نمادی از این سبک در سراسر جهان تبدیل شده است. یک نمونه از کاربرد سبک مینیمال درنشریات چاپی می تواند مجله هنری و مسافرتی Cereal باشد. این مجله با جلد های زیبا و طرح های کارآمد و مینیمالیستی، مثال خوبی برای سبک مینیمال در نشریات است. در مجموع، سبک مینیمالیسم رویکردی بسیار کارآمد برای انتقال اطلاعات در عصر دیجیتال است.

ویژگی های سبک مینیمالیسم (Minimalism)

مسطح و بدون عمق

فضای طراحی مینیمال

تن‌های رنگی خنثی و رنگ های ثانویه

عناصر خطی

استفاده از فضای منفی

سبک سه بعدی (3-Dimentional)

سبک طراحی گرافیک سه بعدی (3-Dimentional)

با پیشرفت تکنولوژی و دسترسی بیشتر به آن، نوآوری در طراحی همچنان ادامه دارد. کیفیت و واقع گرایی طراحی سه بعدی با ظهور برنامه های قدرتمندتر و بهینه شده افزایش یافته است.

این سبک در طیف وسیعی از فضاها مانند طراحی بازی، آنلاین و دیجیتال کاربرد دارد. علاوه بر شخصیت ها ،لوگو ها و محتوای آنلاین، عناصر ساده ای مانند دکمه ها، نمادها و سایر ویژگی های تعاملی نیز با استفاده از سبک سه بعدی طراحی می شوند. این عناصر ظاهراً ساده اغلب بسیار مورد توجه قرار می گیرند و به نوبه خود با چند افزودنی ساده سه بعدی، ظاهری سنگین تر و زنده تر به خود می گیرند.

مثال عالی از این سبک، آیکون های مجموعه گوگل است. بسیاری از این آیکون ها دارای تصاویر سه بعدی هستند و skeuomorphic می باشند. به این معنی که تصاویر به گونه ای طراحی شده اند که نمونه ای بر اساس ویژگی های (وزن و نور) شیء سه بعدی اصلی باشند.

یکی دیگر از کاربردهای کلیدی این سبک که بسیاری از طراحان جدید مشتاقند از آن استفاده کنند، قابلیت مدل سازی سریع طرح ها به صورت دیجیتالی و وزن و جان بخشی به شیء است. سایه زنی و برخی تغییرات در طراحی می تواند یک تصویر دیجیتالی مسطح و بی جان را به یک شیء باورنکردنی و واقعی تبدیل کند.

ویژگی های سبک طراحی گرافیک سه بعدی (3-Dimentional)

حجم و عمق شبه واقعی

استفاده از جلوه های مختلف نورپردازی

برای سایه زنی و عمق عموما از یک رنگ با تغییرات تنالی استفاده می شود

این لیست به هیچ وجه یک لیست جامع نیست. اما بدون شک به شما در تشخیص سبک های طراحی گرافیک گوناگون کمک خواهد کرد. افزایش آگاهی در مورد سبک های طراحی گرافیک از طریق تحقیقات مستمر از شما یک طراح کارآمد و آگاه می سازد، بدون توجه به پروژه طراحی گرافیک که روی آن کار می کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *