هنرآکادمی

وظیفه طراح گرافیک چیست؟ طراح گرافیک چه کسی است؟

وظیفه طراح گرافیک چیست؟ طراح گرافیک چه کسی است؟

قبل از اینکه به وظیفه طراح گرافیک و نقش های گوناگونی که یک گرافیست می‌تواند در آن ها ارائه ی خدمات کند بپردازیم، باید به دو سوال اساسی پاسخ دهیم: طراحی گرافیک چیست؟ طراح گرافیک چه کسی است؟

وقتی به طراحی گرافیک فکر می‌کنید، اولین چیزی که به ذهنتان می‌رسد چیست؟ به تبلیغات هنری و خلاقانه فکر میکنید؟ یا گرافیک چشم نواز بعضی از وبسایت ها را به یاد می‌آورید؟ طراحی شگفت انگیز بازی ویدیویی که به تازگی به پایان رسانده اید؟ یا نوع چیدمان صفحه مجله مورد علاقه تان؟ در حالی که مثال هایی که مطرح کردیم در بازه ی فعالیت یک گرافیک دیزاینر قرار می‌گیرند، اما طراحی گرافیک شامل موارد بسیاری مثل طراحی پوستر، اینفوگرافیک، جلد کتاب ها، لیبل محصولات، لوگو، کارت ویزیت، طرح بندی بصری وبسایت ها و اپلیکیشن ها و رابط های بصری آن ها و بسیاری موارد دیگر می‌شود.

اشاره به این مثال های طراحی گرافیک شروع خوبی بود اما تصویر کاملی را ترسیم نمی‌کند. قطعا پوشش تمامی جزئیات جهان گرافیک دیزاین و پیچیدگی های این زمینه در یک مقاله ممکن نیست. اما ما در آکادمی هنر سعی داریم تا به پرسش های اساسی شما در این زمینه پاسخ دهیم و باور داریم این مقاله می‌تواند درک بهتری از این زمینه شغلی برای شما ایجاد کند.

99 واژه طراحی و دیزاین که باید بدانید

اول، طراحی گرافیک چیست؟

انستیتوی هنر های گرافیکی آمریکا (AIGA)، طراحی گرافیک را به عنوان “هنر و فن برنامه ریزی و طرح ایده ها و تجارب با محتوای بصری و متنی” تعریف می‌کند. به عبارت ساده تر می‌توان گفت که گرافیک دیزاین، انتقال مفاهیم مختلف و یا ایده های مختلف به واسطه ی تصاویر می‌باشد. این تصاویر می‌توانند به سادگی یک لوگوی تجاری یا به به پیچیدگی صفحه آرایی یک وبسایت باشند.

شخص طراح گرافیک با شناخت و تسلط بر عناصر گرافیکی و متنی و پیاده سازی آنها در انواع رسانه های مختلف، به تولید کننده کمک می‌کند تا با مخاطب ارتباط برقرار کند. طراحی گرافیک وظیفه ی انتقال پیام پروژه، ایونت، کمپین یا محصول را به مخاطب/مصرف کننده دارد.

شرکت ها از طراحی گرافیک برای معرفی و فروش محصولات خود از طریق تبلیغات استفاده می‌کنند. همچنین وبسایت ها برای انتقال و ارائه ی اطلاعات پیچیده به مخاطب آن ها را توسط طراحی گرافیک به اینفوگرافیک های قابل هضم تبدیل می‌کنند. کسب و کار های مختلف نیز برای ایجاد و توسعه ی یک هویت از برندینگ و دیگر ارکان گرافیک دیزاین بهره می‌برند.

همچنین باید به یاد داشته باشید که گرچه بسیاری از پروژه های طراحی گرافیک اهداف تجاری همچون تبلیغات و طراحی لوگو را دنبال می‌کنند، از طراحی گرافیک در زمینه های دیگری به عنوان ابزاری برای بیان و ابراز هنری استفاده می‌شود.

12 اصل پایه ی طراحی گرافیک

مفاهیم پایه طراحی گرافیک

برای درک هرچه بهتر طراحی گرافیک به عنوان یک حرفه و دامنه وظایف طراح گرافیک، بهتر است که ابتدا با عناصر و اصولی که طرح های نهایی را شکل می‌دهند آشنا شویم. این عناصر در پیوستگی با یکدیگر یا در خلاف جهت یکدیگر استفاده می‌شوند تا طرح های بصری تاثیر گذار و چشم نوازی را خلق کنند.

المان های اساسی طراحی گرافیک شامل موارد زیر می‌شود:

  • رنگ
  • فرم
  • خط
  • اَشکال
  • اندازه
  • فضا
  • بافت

از وظایف طراح گرافیک این است که اصول طراحی را درکنار عناصر اساسی طراحی گرافیک به کار بگیرد. این اصول عموما مجموعه ای از قواعد هستند که به طراحی موثر و ایجاد تعادل و ثبات برای اثر خلق شده کمک می‌کنند.

این قواعد طراحی گرافیک شامل موارد زیر می‌شود:

  • تعادل
  • کنتراست
  • تاکید
  • تناسب
  • ریتم

شاید این قوانین همیشه و همه جا کارامد نباشند. قوانین باید شکسته شوند اما به عنوان یک طراح گرافیک خوب شما وظیفه دارید تا ابتدا به قوانین تسلط پیدا کنید سپس برای شکستن آنها اقدام کنید.

دوم، وظیفه طراح گرافیک چیست؟

وظیفه طراحان گرافیک برقراری ارتباط بصری، با مخاطب می‌باشد. آن ها مفاهیم مختلف تصویری را با دست یا نرم افزار های کامپیوتری خلق می‌کنند. یک طراح گرافیک از طریق فرم های مجازی یا فیزیکی که عموما از تصاویر یا کلمات (متن) تشکیل شده، ایده هایی را که الهام بخش، آگاه کننده و یا به سادگی برای مخاطب/مصرف کننده جذاب است را به آنها منتقل می‌کنند.

هدف نهایی طراح گرافیک این است که با استفاده از رسانه های متنوعی که در دست دارد ایده یا هویت بخصوصی را منتقل کند تا شرکت یا برند تجاری ای که برای آن مشغول به فعالیت هستند را در نظر مخاطب و مصرف کننده برجسته و قابل تشخیص کنند. این رسانه های متنوع شامل اَشکال، فونت ها، رنگ ها، تصاویر، طراحی چاپ، عکاسی، انیمیشن، لوگو ها و بیلبورد ها می‌شود. طراحان گرافیک در پروژه ها اغلب با هنرمندان، انیماتور های چند رسانه ای و دیگر متخصصین حرفه های خلاقیت محور همکاری می‌کنند.

پس هر طراح گرافیک به مسائل دید تصویری دارد و آن را به روش بصری حل میکند و وظیفه دارد تا چالش ارتباطی به خصوصی را حل کند و به خروجی های خلاقانه بخصوصی برسد. اما تمام این ها جواب سوال اصلی ما، “وظیفه طراح گرافیک چیست؟” را نمی‌دهد. چون بسته به نقش شما به عنوان یک گرافیست این وظایف می‌توانند تغییر کنند.

با توجه به اینکه طراحان گرافیک محتوای دیداری ای تولید میکنند که از آن در تولیداتی همچون مجله ها، شرکت ها و تبلیغات استفاده می‌شود، وظایف و فعالیت های کلی یک آنها شامل موارد زیر می‌شود:

  • برقراری ارتباط با مشتری برای تعیین نیاز ها و بودجه ی پروژه

وظیفه شما به عنوان یک طراح گرافیک این است که با مشتری ارتباط سالم و درستی برقرار کنید. چراکه مشتری شما با یک مسئله به سراغ شما می‌آید و شاید درک درستی از الفاظ و ارکان طراحی گرافیک نداشته باشد. شما به عنوان طراح گرافیک باید یاد بگیرید که سوالات درستی را با مشتری مطرح کنید تا از نیاز های پروژه و درخواست مشتری به خوبی آگاه شوید و آن هارا تامین کنید.

  • مدیریت درخواست های مخاطب از حروف چینی تا طراحی، چاپ و تولید

معمولا مشتری ها در برخورد با متخصص گرافیک، برخوردی نسبتا مشابه با یک متخصص علم پزشکی دارند. این وظیفه طراح گرافیک است که مسئله ی مشتری را به مجموعه مسائل کوچک تری تبدیل و آنهارا دسته بندی سپس اولویت بندی کند.

  • همکاری با مشتریان، آگاه سازی آن ها و ارائه توصیه های مناسب نسبت به استایل طراحی، چیدمان، تولید چاپ و زمانبندی

بی هیچ چون چرایی وظیفه طراح گرافیک رفع نیاز های مشتری و جلب رضایت او می‌باشد. بالاخره هرچه باشد حق با مشتریست. تمامی جوانب درخواست مشتری را بررسی کنید و با پیشنهادات متنوع برروی جوانب مختلف کار سلیقه ی آن ها را بشناسید. طبق سلیقه ی مشتری پیش بروید اما زیاده روی نکنید چرا که متخصص شمایید و سلیقه ی شما نسبت به علم گرافیک تربیت شده است. اگر نیاز بود که درخواست بخصوصی از مشتری در مورد جزییات کار را رد کنید، مودبانه این کار را انجام دهید و جایگزین هایی پیشنهاد دهید. اما مراقب باشید که مشتری را سردرگم نکنید.

  • توسعه ی مفاهیم، گرافیک و لِی اَوت ها برای تصویر سازی محصول، لوگو های شرکت و وبسایت ها

کار گروهی یکی از بهترین بخش های این حرفه می‌ باشد. شما در این حرفه در موقعیت های فراوانی قرار خواهید گرفت که روحیه کار گروهی شما را به چالش خواهد کشید. ممکن است شما مجری بخش بخصوصی از پروژه باشید و توانایی برقراری ارتباط با دیگر اعضای گروه و توسعه ی کار خودتان بر روی ایده ی کلی پروژه یکی از کارامد ترین مهارت های شما خواهد بود.

همچنین در هر مرحله از کار آماده ی هرچیزی باشید. وظیفه طراح گرافیک این است که حتی اگر در میانه ی روند پروژه ای به آن ملحق شد، بتواند با حفظ روند طی شده تا آن لحظه کار را ادامه دهد و به ثمر برساند.

  • تعیین میزان و ترتیب متریال تصویر سازی و کپی، همچنین استایل فونت و سایز آن

تعیین این که چه مقدار از کار را از متریال های آماده استفاده کنید و چه میزان آن را از صفر طراحی کنید وظیفه طراح گرافیک می‌باشد. همچنین شما باید بنا به هدف اثری که ارائه می‌کنید، دایره ی مشتری، سن و جنسیت و بسیاری از فاکتور هایی که باید به آنها توجه کنید نوع فونت را تایین کنید همچنین سایز فونت بنا به شرایط می‌تواند تییر کند که تشخیص دهنده ی آن شما هستید.

  • آماده سازی نمونه های ابتدایی از متریال مورد نظر بر اساس درخواست هماهنگ شده با مشتری

این که مشتری سیر تجسم یکسانی با شما ندارد یک حقیقت است. و در نتیجه ی یکسان نبودن این سیر تجسم تصویر ذهنی ای که از توضیحات شما از کار پیدا میکند بسیار دور تر از آن چیزی است که شما در ذهن خود دارید. بنا بر این برای کم کردن خطا های احتمالی و اختلاف نظر با مشتری همواره نمونه های اولیه ارائه کنید. نمونه ی اولیه لزوما یک کار کامل نیستند. بلکه شمایل کلی از تصویر ذهنی شما می‌توانند باشند. که دقت بیان مشتری از کاری که می‌خواهد با برداشت شما از درخواست مشتری را بیشتر از پیش یکپارچه کند. آماده سازی نمونه های ابتدایی و همسو شدن با درخواست مشتری وظیفه طراح گرافیک می‌باشد.

  • بررسی طرح های نهایی و پیشنهاد ارتقا در صورت لزوم

طرح نهایی را به مشتری ارائه کنید. و ببینید چقدر با درخواست مشتری و هدف کار هماهنگ است. همچنین نیاز به پوشش بیشتر توسط متریال های دیگر را بررسی کنید و ببینید آیا نیاز مشتری به طور کامل پاس داده شده یا نه. حالا طرح نهایی شده، مشتری هم از محصول نهایی رضایت کامل دارد. اما شما با خود فکر میکنید یک تغییر کوچک در گوشه ای از کار و تغییر جزیی در گوشه ای دیگر کار را به کمال می‌ رساند. پیشنهادات خود را حتما با مشتری مطرح کنید و در صورت موافقت مشتری آن هارا اعمال کنید.

  • ارتباط برقرار کردن مرتب با چاپخانه ها برای اطمینان حاصل کردن از کیفیت محصول و رعایت زمان بندی.

تا زمانی شما بر روی درخواست مشتری کار می‌کنید همه چیز می‌تواند به خوبی پیش برود. اما زمانی که کار را به چاپخانه می‌سپارید باید حواستان را به خوبی جمع کنید. زمان بندی تحویل کار به چاپخانه و تحویل آن به مشتری وظیفه طراح گرافیک، یعنی شماست. باید اطمینان حاصل کنید که محصول در زمان معین تحویل مشتری داده می‌ شود. بهترین کار این است که با چاپخانه در تماس باشید و مراحل کار را پیگیری کنید. در این حرفه بدقولی یک گناه نابخشودنیست و در مواردی می‌تواند زیان بسیاری به بار بیاورد.

طراحان گرافیکی که استخدام شده باشند معمولا مثل یک کارمند در ساعات اداری نُه صبح تا پنج بعد از ظهر فعالیت می‌کنند. اما بعضی از پروژه ها بخاطر مهلت محدودی که دارند ممکن است ساعات بیشتری را بطلبند. فرصت شغلی زمینه ی طراحی گرافیک در تمامی کشور موجود است. همچنین طراحان فریلنسر می‌توانند در منزل خود کار کنند.

پیشرفت حرفه ای بیشتر از حد معمول نیازمند جابجایی شغلی است تا بتوانید دامنه تجربه خود را وسیع تر کنید و پورتفولیوی خود را توسئه دهید.

شغل های معمول مربوط به طراحی گرافیک

با پیشرفت تکنولوژی و معرفی انواع جدیدی از طراحی گرافیک، درخواست بیشتری برای طراحان گرافیک جدید بوجود آمده. تکامل تکنولوژی افق دید تمامی شغل های این زمینه را تغییر داده.

تقاضا برای طراحان گرافیکی “سنّتی” که معمولا در چاپخانه ها و انتشارات مشغول به کار می‌شدند به شدت افت کرده، اما این کل ماجرا نیست. استخدام طراحان گرافیک در خدمات طراحی کامپیوتری  تا سال 2028 رشد بیست و چهار درصدی خواهد داشت. بسیاری از این تقاضا توسط شرکت ها و بیزینس هایی ایجاد شده که نیاز روز افزونی نسبت به گرافیک و تصویر سازی دیجیتال پیدا کرده اند و می‌خواهند حضور دیجیتال خود را پررنگ تر کنند.

بنابراین، بعضی از شغل های مربوط به طراحی گرافیک چه عناوینی هستند؟ از رایج ترین عناوین شغلی زمینه ی طراحی گرافیک می‌توان به عناوین شغلی زیر اشاره کرد:

  • طراح گرافیک
  • طراح یوزر اکسپرینس (UX)
  • طراح وبسایت
  • کارگردان هنری
  • طراح بسته بندی
  • توسعه دهنده ی هویت برند
  • طراح لوگو
  • تولید کننده محتوا

همینطور که می‌بینید، به محظ اینکه دانش لازم را کسب کنید و تمرینات لازم را داشته باشید چندین عنوان شغلی در زمینه ی گرافیک برای شما وجود خواهد داشت. و شما میتوانید مهارت های خود را نسبت به علاقه ی شخصی خودتان شکل دهید.

ساخت آینده در طراحی گرافیک

طراحی گرافیک دقیقا چیست؟ همانطور که متوجه شدید تعریف جامعی وجود ندارد. روش های بیشماری وجود دارد که با طراحی گرافیک به مسائل تجاری رسیدگی، یا الهام بخشی کرد. بسته به شماست که ببینید طراحی گرافیک برای شما و آینده ی شغلیتان به چه معناست.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *